Hallgatói tájékoztató a távoktatás IT-összefüggéseiről (frissítve: 03.20.)

2020.03.20.
Hallgatói tájékoztató a távoktatás IT-összefüggéseiről (frissítve: 03.20.)

Tisztelt Hallgatónk!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és annak Állam- és Jogtudományi Kara informatikai szolgáltatásainak szakszerű használata az egyik kiemelten fontos feltétele annak, hogy a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idejére bevezetett távoktatás zökkenőmentesen és sikeresen valósulhasson meg.

Az alapfeltétel: egységes, ELTE-identitással történő azonosítás

A szolgáltatások alapja az ELTE-n az Informatikai Igazgatóság (IIG) által menedzselt azonosítás, amely lehetővé teszi a szolgáltatások elérését (Microsoft Teams, VPN, Stunnel‎, távoli asztal, eduID, Campus WiFi). Az azonosítóhoz tartozó jelszót itt változtathatja meg, ahol a további legfontosabb információkat (így különösen az összes szolgáltatáshoz mostantól használandó student.elte.hu e-mail címét, ill. annak előtagját) is megtalálja.

Microsoft Teams

Az online oktatás egyik legfontosabb eszköze a Microsoft Teams alkalmazás. Kérjük, hogy ezt az applikációt töltsék le és telepítsék az eszközeiken. Letölteni innen lehet, videós útmutatót itt lehet megnézni számítógéphez, itt telefonhoz, továbbá javasoljuk a programba integrált oktatóvideók és a Microsoft hivatalos leírásának megtekintését. Telepítés után a fentebb írt e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval lehet belépni, itt azonnal megtalálja az időközben a Neptun-nal már szinkronizált kurzusait. Természetesen ezzel párhuzamosan a megszokott formában elérhetőek és tovább működnek a Moodle- és Canvas-platformok is.

Jogi adatbázisok

Az adatbázisokat a szolgáltatókkal való megállapodásunk alapján az érintett időszakban a saját eszközéről a következő módokon tudja korlátozásmentesen elérni:

További frissülő információkért kérjük kövesse figyelemmel az ELTE ÁJK honlapját, valamint az ÁJK, az ÁJK Kari Könyvtár vagy az ELTE EK Facebook-oldalait!

Budapest, 2020. március 19.

Jó egészséget és az új körülmények között is sikeres tanulást kíván Önnek:

az ELTE ÁJK Kari Vezetése