Ismét a legjobbak közt az ELTE Jessup Team

2020.04.29.
Ismét a legjobbak közt az ELTE Jessup Team
Az ELTE Jessup Team az Alona E. Evans Award for Best Memorial at the International Rounds 3rd Place elnyerésével harmadik lett a 800 egyetem mezőnyében, akik közül 2020-ban 160-an jutottak be a washingtoni nemzetközi döntőbe.

A szóbeli verseny kényszerű törlése miatt a csapatok közötti rangsort a felperesi és alperesi írásbeli beadványok kombinált eredménye alapján állították fel, amelyben az ELTE csapata harmadik lett, legjobb európai csapatként. Az ELTE tehát a tavalyi világbajnoki cím megnyerése után ismét a világ legjobb egyetemei közé tudott kerülni a legrégebbi és legnagyobb nemzetközi perbeszédversenyen. Az ELTE Jessup Team 2020. március 7-én már megnyerte a 19 csapat részvételével megrendezett European Friendly versenyt Prágában.

A 2020. évi Jessup ügy egy felbomlott államszövetség államutódlási kérdéséről, a Nemzetközi Bíróság és a WTO panel joghatósági konfliktusáról, egy a két peres fél határára telepített autonóm fegyverrendszer (emberi irányítás nélküli határvédelmi rendszer) jogszerűségéről és az alperes külügyminiszterének nemzetközi büntetőjogi felelősségéről szólt.

A csapat tagjai: Boa Patrik (felperes), Farkas Luca (felperes), Koncsik Marcell (alperes) és Varga Kálmán (alperes). A csapat idei felkészítői dr. habil. Kajtár Gábor LL.M. (Cantab) adjunktus és dr. Bazánth Barbara doktorandusz, ügyvédjelölt (CMS Cameron McKenna).

Nagyon köszönjük fantasztikus szponzorainknak a támogatást, akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre: Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda, Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda, Lengyel Allen & Overy Ügyvédi Iroda, Bittera, Kohlrusz & Tóth Ügyvédi Iroda, Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda, Oppenheim Ügyvédi Iroda, DLA Piper Posztl, Nemescsói, Györfi-Tóth and Partners, Igazságügyi Minisztérium és a Frank Ignác Alapítvány.

ELTE Jessup Facebook