Lezajlott a francia perbeszédmondó verseny

2022.12.16.
Lezajlott a francia perbeszédmondó verseny
December 5–9. között nagy sikerrel zajlott le karunk első BIP (blended intensive program) képzése a Poitiers-i Egyetemmel, a Lyoni Katolikus Egyetemmel, a Groningen-i Egyetemmel, a Bukaresti Egyetemmel, valamint a Thessaloniki Egyetemmel együttműködésben.

Az ELTE kezdeményezésére a már 2016 óta a Francia Nagykövetséggel és a Francia Intézettel közösen szervezett francia nyelvű perbeszédmondó verseny köré épült fel a BIP tematikája, ahol a hallgatók egy féléven keresztül online követhették a társkarok francia nyelvű felkészítő óráit, majd végül egyhetes szakmai programon vehettek részt Budapesten, ami a perbeszédmondó versennyel zárult.

Karunk részéről az oktatói, felkészítő feladatokat Eve Pol látta el. A francia anyanyelvű kategóriában a Poitiers-i Egyetem hallgatója, Hugo Saupic, a nem anyanyelvű kategóriában a Groningeni Egyetem diákja, Clara Alexander nyert, a legjobb csapat a görög csapat lett. A díjakat a francia nagykövetasszony Madame Claire Legras adta át a budapesti Francia Rezidencián.

Fotók

Fotók

0

/

0

0

/

0