Magyar–lengyel konferencia a COVID-19 igazgatási hatásairól

2021.12.07.
Magyar–lengyel konferencia a COVID-19 igazgatási hatásairól
2021. október 25-én „Crisis, resilience, innovation and public administration - in the light of the COVID-19 pandemic (a Polish-Hungarian perspective)” címmel nemzetközi konferenciát rendeztek Lublinban (Lengyelország)

A konferenciát a lublini Maria-Curie Skłodowska Egyetem Jogtudományi és Közigazgatási Karán rendezték, és azon a rendező intézmény kutatói mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara oktatói, PhD-hallgatói és a Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör tagjai vettek részt. 

A 2021. október 25-én megtartott, összehasonlító jogi fókuszú konferencián a COVID-19 járványnak a közigazgatásra, azon belül is a közegészségügyi rendszerre, az igazgatási szervezetre, eljárásra, a fegyveres és a civil közigazgatás viszonyára, valamint a munkajogra gyakorolt hatásait vizsgálták meg az előadások. Az előadások révén összehasonlíthatóvá váltak két visegrádi állam megoldásai, azok eltéréseivel és hasonlóságaival. 

A konferenciát követően az ELTE ÁJK oktatói és Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkörének tagjai – lengyel kollégáikkal – egy összehasonlító empirikus kutatás keretében a Lublini Vajdaság vajdájánál tájékozódtak a területi államigazgatási szerveknek a COVID-19 pandémia keretében betöltött szerepéről. Az ELTE hallgatóinak Lech Sprawka vajda és a Vadasági Hivatal vezető munkatársai álltak a rendelkezésére. 

2021. október 26-án a Maria Curie-Skłodowska Egyetem általános rektorhelyettese, Arkadiusz Bereza rk. egyetemi tanár fogadta az ELTE ÁJK küldöttségét a vendéglátó egyetem Szenátusi Tanácstermében, ahol bemutatta a lublini állami egyetem 77 éves történelmét, felépítését és fontosabb eredményeit, valamint az egyetemi főépület 15. emeletén levő teremből megmutatta Lublin legfontosabb nevezetességeit. 

2021. október 27-én a varsói Hadtudományi Egyetemen vettek részt az ELTE ÁJK oktatói és hallgatói a közigazgatás kiberbiztonságát a COVID-19 pandémia idején érő hatásokat elemző magyar–lengyel konferencián, amelyet a Hadtudományi Egyetem Kiberbiztonsági Intézetét vezető Katarzyna Chalubińska-Jentkiewicz rk. egyetemi tanár szervezett. 

Az ELTE ÁJK oktatóinak és hallgatóinak részvételét a Waclaw Felczak Alapítvány támogatta.

Galéria

Galéria

0

/

0

0

/

0