Pszichológusok tanácsai a járvány idejére

Pszichológusok tanácsai a járvány idejére

Tanácsok a feszültséggel és szorongással való megküzdéshez járvány idején 

A koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet sok kihívással jár mindenki számára. Sokaknak a helyzetből adódó bizonytalanság kezelése a legnehezebb. Fokozott megterhelést jelenthet azok számára, akik egyébként is hajlamosak az aggodalmaskodásra. Az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó ajánlásai segítenek a helyzethez való alkalmazkodásban.

Pszichológiai vonatkozású kérdések és válaszok a koronavírussal kapcsolatban

V. Komlósi Annamária, az ELTE PPK címzetes egyetemi tanára, a Magyar Pszichológiai Társaság Katasztrófapszichológiai Szekciójának elnökének összeállítása a Társaság sokoldalú, a koronavírus-járvány pszichológiai vonatkozásaival kapcsolatban.

Tanácsok szülőknek a járvány miatt kialakult helyzettel kapcsolatban

Az ELTE PPK Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia Tanszékének Tájékoztatója: néhány támpont a szülőknek a COVID-19 járvány miatt kialakult helyzettel kapcsolatban, hiszen ez az új helyzet nagy kihívást jelent a szülőknek és a gyerekeknek is.

A pszichológus tippjei tizenéveseknek a koronavírus-helyzetben

Miklósi Mónika, a Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia Tanszék egyetemi adjunktusa ad néhány tippet, hogy mit tehetnek azért a tizenévesek, hogy jól tudják kezelni az összezártságot a családdal, a barátokkal való személyes kapcsolat hiányát és az iskolák bezárásával járó új kihívásokat a tanulásban.


Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói részére Handa Orsolya által biztosított pszichológiai konzultáció továbbra is elérhető online formában. Részletek

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar dolgozói az ELTE Életvezetési Tanácsadó szintén ingyenes pszichológiai tanácsadását vehetik igénybe. Részletek