ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes

ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes

Az Aula Magnában rendszeresen sor kerül a Bartók Béla Énekkar és Egyetemi Koncertzenekar koncertjeire és a Néptáncegyüttes fellépéseire is. Az énekkar 75 éves, a zenekar 65 éves múltra tekint vissza.

Bartók Béla Énekkar és Egyetemi Koncertzenekar
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara nem hivatásos együttes, tagságát jelenlegi és egykori egyetemi hallgatók és oktatók alkotják. Művészeti vezetője Kovács László karmester. Az együttes repertoárján egyaránt szerepelnek barokk, klasszikus, romantikus és kortárs művek, a cappella kórusművek, oratóriumok, versenyművek, szimfóniák, mindemellett szívesen kalandozik a könnyűzene és a komolyzene határterületeire is. Az ELTE zenei együttesei több alkalommal közreműködtek a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Tiszazugi Zenei Fesztiválon, rendszeres közreműködői a Tihanyi Bencés Apátság koncertsorozatának. Az Egyetemi Koncertzenekar évről évre hangversenyeket adott a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és Rolla Jánossal közösen a Mester és Tanítványa elnevezésű esteken. A Bartók Béla Énekkart a közelmúltban a MüPa-ban is hallhatta a közönség, ahol Eötvös Péter vezényletével Ives grandiózus művében, a IV. szimfóniában működött közre a Concerto Budapest hangversenyén. A teljes együttes a Zeneakadémia Nagytermében az elmúlt évek során Rossini Stabat materét, a Verdi Requiemet, Mendelssohn Éliás című oratóriumát, valamint Orff Carmina Buranáját adta elő nagy sikerrel, teltházas közönség előtt.

Néptáncegyüttes
A számos minősítéssel jeleskedő együttes a 2011-es és a 2012-es ajkai Bakony Néptáncfesztiválon szerzett különdíjat, illetve több külföldi turné során bizonyított már. A csoport nem csak Európa legtöbb országában turnézott már (Olaszországban, Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Makedóniában, Lengyelországban stb.), de eljutott egészen Kínáig is.
Az együttes két csoporttal (utánpótlás és nagyegyüttes) működik, így a teljesen kezdők is elsajátíthatják a néptánc alapjait, a haladók pedig tovább képezhetik magukat.

Művészeti vezető: Kovács László
Koordinátor: Láng Bernadett

Elérhetőség:
info@zene.elte.hu
+36-30-275-1905

Várjuk a joghallgatók jelentkezését az ELTE énekkarába, vonószenekarába és néptáncegyüttesébe. Az együttesben az együtt zenélés, táncolás élményén túl egy összetartó, gazdag hagyománnyal rendelkező egyetemi közösség tagjává válhatnak a hallgatók.

Soron következő koncertalkalmak az Együttes Facebook-oldalán