Diákmentorok

Diákmentorok

Diákmentorok

Elsős egyetemistaként – gólyaként – egy teljesen más környezetbe kerültök, egy 400 fős évfolyam tagjaivá váltok szeptembertől, ami első hallásra rémisztőnek tűnhet és felmerülhet bennetek a kérdés: kihez menjek oda első nap, kitől kérhetek segítséget? Ezekre a kérdésekre a mentorprogram, azon belül is a mentorok fognak nektek választ adni.

Az ELTE ÁJK mentorprogramja 2014-től működik és bár azóta sok változáson ment keresztül, a lényeg ugyanaz: segíteni Nektek abban, hogy beilleszkedjetek, barátokat, ismerősöket szerezzetek, kapcsolatok építsetek, mert sokkal könnyebb lesz ez az öt év, ha tudjátok, hogy vannak olyan csoporttársaitok, akik nem vetik meg az előadásokat vagy két óra közötti kávézást, illetve szívesen megosztják veletek a jegyzeteiket is. Minden gólyacsoportot diákmentorok és tanármentorok vezetnek, így nem fogtok hiányt szenvedni a tanulási tippekből, de az esti programokból sem, hiszen a mentorok tisztában vannak vele, hogy a csoport tagjai akár teljesen eltérő személyiségek is lehetnek, akiknek az érdeklődési körük is más, így senkinek nem kell aggódnia, hogy egyedül marad. Bátran fordulhattok hozzájuk bizalommal, legyen az iskolai vagy más probléma, igyekeznek titeket jó tanácsokkal ellátni, hiszen ők is keresztülmentek mindazon, amin Ti.

Sok szerencsét kívánunk mindenkinek az első évre!

Ács Bence

Sziasztok! Ács Bence vagyok, másodéves politológus hallgató. Gólya korom óta mentor szerettem volna lenni. Most itt a lehetőség, és már nagyon várom, hogy találkozhassam veletek. Érdekel a biztonság-, geo- és külpolitika, a terrorizmus-tanulmányok (később valami hasonlóval szeretnék foglalkozni), de nem állnak tőlem távol a különböző szociológiai és kommunikációelméleti témák sem.

Szabadidőmben szeretek gitározni, olvasni, koncertekre járni barátokkal lógni, és persze bulizni. Korábban kézilabdáztam, most pedig az airsoft névre hallgató csapatsport szerelmese vagyok.

Antal Gergely

Antal Gergely vagyok, másodéves joghallgató. Az első évem alatt megtapasztaltam, mennyit számíthat, segíthet egy jó mentor a legkülönbözőbb dolgokban, ezért is jelentkeztem a programba. A hobbijaim a focizás vagy igazából bármilyen sport, mozizás, sorozatok etc., és hasonlóképpen mentortársaimhoz, én is nagyon várom a közös „munkát”.

Árva Ádám

Kedves Sorstársaim!

Szeretnék bemutatkozni nektek, Árva Ádám vagyok, én leszek az a személy, aki az elkövetkezendő időszakban segít beilleszkedni nektek szeretett egyetemünkre. Hogy mit érdemes rólam tudnotok? Igazán társaság kedvelő ember vagyok, könnyen ismerkedem, és alakítok ki új kapcsolatokat. Segítőkész, és nyitott vagyok, tehát bizalommal fordulhattok majd hozzám, ha bármilyen kérdésetek merülne fel akár a sulival, akár egyéb dologgal kapcsolatban. Fontos szerepe van az életemben a sportnak, azon belül is főként a kosárlabdának emellett nagy póker szenvedéllyel harcolok. Nagy örömömre szolgál, hogy én lehetek a mentorotok, bízom benne, hogy legalább ekkora öröm lesz mindez számotokra is. Én annyit ígérhetek, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy könnyedén menjen a beilleszkedésetek, és sok élménnyel gazdagodjatok.

Bakó Ferenc

Bakó Ferenc vagyok, 22 éves, 2017-ben vettek fel a Mentorprogramba. Tanulmányaimat 2015-ben kezdtem meg az ELTE ÁJK-n, 2016 májusa óta vagyok tagja a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának. Azért jelentkeztem a Mentorprogramba, mert gólyaként nagyon jó mentoraim voltak, és ez arra ösztönzött, hogy jelentkezzek én is. Mentorként szeretném segíteni az elsőévesek sikeres integrációját.

Baráth Kriszta

Halihó. Baráth Kriszta vagyok, politológus mentor. Eredetileg Ajkán szívtam magamba a tudást és a szmogot, mostanában jó szokásommá vált, hogy ugyanezt az ÁJK területén tegyem. A szobámban van krisnás könyvtől kezdve a Bibliáig minden, meg természetesen nagy kék közgazdaságtan könyv, szóval csudi nyitott ember vagyok. Nagyon szeretem az őszilét meg azt a hohes c-t, ami lágy ízű (ez nem reklám). Régen sportlövészkedtem, ütött már el autó, van Mona Lisá-s zoknim, és nagyon várom, hogy találkozhassam a gólyákkal. Komolyan.

Bartuszek Lilla

Sziasztok!  Bartuszek Lilla Judit vagyok, az ELTE ÁJK harmadéves hallgatója.

Miért épp a jog? Már a gimnáziumi évek alatt biztos voltam abban, hogy milyen irányba tanulok tovább, az pedig fel sem merült kérdésként, hogy melyik egyetem jogi karára jelentkezem. Két évvel a hátam mögött már biztosan állíthatom: életem legjobb döntése volt!

Az egyetemen eltöltött első tanévben abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy három olyan diákmentort kaptam, akiknek a segítsége meghatározó volt abban, hogy sikerrel teljesítettem az első évet. Ők voltak azok, akik már az első naptól kezdve arra buzdítottak, hogy ha eljön a megfelelő pillanat, én is jelentkezzem diákmentornak, hogy az évek alatt megszerzett tapasztalatokkal segíthessem az újonnan érkező gólyákat, azaz Titeket! Legyen szó akár az oktatással kapcsolatos kérdésekről, vagy az egyetemi környezetbe való beilleszkedésről, engem bármikor megtaláltok! 

Szabadidőmet szívesen fordítom sportolásra, illetve utazásra, hogy ezáltal is lehetőségem legyen jobban megismerni más országokat, kultúrákat.

Nagy megtiszteltetést jelent számomra, hogy az idei, 2017/18-as tanévtől diákmentorként vehetek részt a Kar életében. Remélem, hogy munkámmal hozzájárulhatok majd gólyáim első évének sikeres teljesítéséhez, és hogy erősíteni tudom majd a Mentorok összetartó csapatát.

Berkó Attila

Berkó Attila negyedéves joghallgató vagyok, a Bibó István Szakkollégium és a Külügyi Kör tagja. Főbb érdeklődési területeim az alkotmány- és parlamenti jog, illetve a jogelmélet. Szabadidőmben szívesen futok és kirándulok, ezen hobbijaimban mindig számíthatok kutyámra, Picúrra. Kérdés esetén forduljatok hozzám bizalommal!

Breznay Xavér

Kedves Gólyák!

Biztos sokan gratuláltak már Nektek (család, barátok, tanárok), engedjétek meg, hogy én is ezt tehessem! Magyarország legjobb egyetemének legjobb szakjára nyertetek felvételt. Biztos izgatottan várjátok, hogy megismerhessétek, hogyan is működik az egyetem, hogy új barátságokat köthessetek és hogy új tantárgyakat tanulhassatok. Mentorként én azon leszek, hogy mindegyikben a legnagyobb segítségetekre lehessek. De akkor néhány szó magamról:

Breznay Xavér vagyok, tavaly kezdtem meg a tanulmányaimat az ELTE jogi karán. Célom, hogy a diploma megszerzése után sportjogász lehessek. Nagyon szeretek sportolni, főleg az amerikai sportokat részesítem előnyben. 13 éve golfozom, 3 évig amerikai fociztam és 2 éve baseballozom, de a judo, vízilabda, kézilabda, kosárlabda és a beerpong sem testidegen sportok számomra. Szabadidőmben általában zenét hallgatok vagy sporthíreket olvasok.

Azért jelentkeztem mentornak, mert nekem rengeteget segített abban, hogy megtalálhassam a helyem az egyetemen. Remélem én is sokat fogok tudni Nektek ebben segíteni.

Nagyon várom már az Orientációs Napokat, hogy végre megismerhessük egymást, de addig is Puszi/Pacsi! 

Cseresznyés Orsolya

Sziasztok!

Engem Cseresnyés Orsinak hívnak, 20 éves jogászhallgató vagyok. Azért jelentkeztem mentornak, mert sajnos az én mentoraim nem végezték jól a feladatukat, és nem szeretném, hogy ti is olyan elveszettnek érezzétek magatok az első pár hónapban, ahogy én éreztem magam.

Szeretek társaságban lenni és a barátokkal tölteni az időt. Remélem ti is olyan jó barátokat szereztek itt az egyetemen, amilyeneket én. Megpróbálok mindent megtenni, hogy egy jó kis közösség alakuljon ki. Szabadidőmben, ami itt az ÁJK-n nem sok akad, általában edzeni szoktam, zenét hallgatni vagy olvasni. Imádok moziba vagy koncertre járni.

Alig várom már, hogy megismerjelek benneteket, és jól érezzük magunkat együtt. Bármilyen kérdésetek van hozzám nyugodtan fordulhattok.

Csizmazia Orsolya

Csizmazia Orsolya, harmadéves jogászhallgató vagyok. Az itt eltöltött két és fél évvel a hátam mögött nagyon sok mindent megtapasztaltam, de a legfontosabb az, hogy ennek a közösségnek jó a tagja lenni. Mindig is aktív és nyitott személyiség voltam, nem volt kétség számomra, hogy a mentorprogramban részt szeretnék venni.

Csonka Blanka

Sziasztok, Blanka vagyok, ősztől másodéves joghallgatóként fogom folytatni tanulmányaimat az ÁJK-n. Azért jelentkeztem mentornak, mert szeretek új embereket megismerni, ezenkívül nagyon szívesen segítek bárkinek, amiben csak tudok. Szeretek énekelni, táncolni, sajnos ezeket a tevékenységeket bulikon is szívesen űzöm; emellett szívesen sportolok bármit, sokáig teniszeztem és úsztam, bár mostanában már csak a futásra tudom rávenni magam. Egyik kedvenc időtöltésem, ha a barátaimmal lehetek, olvasni is nagyon szeretek, valamint színházba és moziba is szívesen járok.

Dancsa-Nábráczky Réka

Sziasztok! 

Dancsa-Nábráczky Réka vagyok, 21 éves, másodéves joghallgató. (Vagy 22 éves, harmadéves, attól függ, hogy mikor olvasod ezt…)

Az egyetem előtt elhatároztam, hogy ha bekerülök, minél több csoportba, szervezetbe be fogok lépni, versenyekre fogok járni és borzasztó aktív leszek. Majd bekerülésem után eltelt három szemeszter és ezek közül természetesen egyiket sem sikerült megvalósítani, elvoltam a saját kis körömmel, a tanulás is bőven sok aktivitást jelentett. Aztán jött az új szemeszter, megláttam a mentorfelvételit és elgondolkoztam, hogy na, most itt az idő, hogy legalább egy valamit megvalósítsak az eltervezettek közül. De 5 perc múlva már el is vetettem magamban a gondolatot, rájöttem, hogy kényelmes kis egyetemi életem van, minek ide több izgalom. De aztán nem hagyott nyugodni a gondolat és egy mentor barátnőm noszogatására végül a határidő előtt pár perccel el is küldtem a jelentkezésem. 

És abszolút nem bántam meg! Örülök, hogy legyőztem a lustaságom, kicsit kimozdultam a komfortzónámból, és hogy tagjává válhattam ennek a társaságnak.

Szerintem ilyen anyamedvetípus leszek. Legalábbis sok mindenki mondja, hogy milyen gondoskodó, segítőkész vagyok, bla-bla-bla. Szóval bátran számíthattok rám tippek, ötletek, jegyzetek vagy igazából bármi más terén is.  De azért a kari bulikban is meg fogtok találni, a kocsmai és egyéb programokon meg még inkább! Én is rengetek program ötlettel készülök már a leendő csoportom számára.

Igazából nem is tudom mit kéne még ide írnom, imádok utazni, szenvedélyem az evés, imádok új evős-ivós beülős helyeket felfedezni, a városban barangolni stb. De ezekről bővebben inkább élőben 

Darnót Sára

Sziasztok! Darnót Sára vagyok, harmadéves joghallgató, már második éve diákmentor. Azért jelentkeztem, mert gólyaként nekem is nagyon sokat jelentett ez a fajta segítség a felsőbb évesektől, mind az integrációban, mind tanulmányi, szakmai szempontból. Azóta is feladatomnak tartom, hogy különféle programokkal segítsem a gólyáimat, hogy megtalálják a helyüket az egyetemen. Mindezeken túl persze nem utolsó szempont, hogy rengeteg új embert ismerhetek meg, a gólyáimmal és mentortársaimmal is barátságokra tettem szert.

Deák Péter

Sziasztok!

Deák Péternek hívnak és a 2017/2018-as tanévben leszek másodéves joghallgató. Pár érdekesség rólam a teljesség igénye nélkül: Dunakeszin lakom és onnan járok be minden nap az egyetemre. Szinte bármilyen sportot szeretek nézni/csinálni, amiben labda van, főleg a focit. Szeretem a fröccsöt és a jó bulikat, de egy jó társasággal egész estés beszélgetésekre is bármikor kapható vagyok. Ezeken kívül még annyit említenék, meg hogy örök szerelmem a történelem, imádom a történelmi könyveket, filmeket, színdarabokat, játékokat és akár órákat képes vagyok beszélni egy témáról (persze ha van, akit érdekel).

Hála a mentorprogramnak és az én mentoraimnak olyan közösség része lehettem/lehetek, amit a világon semmiért nem cserélnék el, és költői túlzások nélkül állíthatom, hogy bármiben számíthattam mentoraimra az első évem során. Ez motivált arra, hogy magam is mentor legyek és minden erőmmel azon legyek, hogy legalább annyi segítséget tudjak adni amennyit én kaptam.

Driesz Lajos Károly

Sziasztok! Driesz Lajos Károly vagyok, az ÁJK másodéves joghallgatója. Tavaly még én izgulhattam az alábbi kérdések miatt: Milyen lesz az egyetem? Milyen lesz a csoportom? Honnan szerzek fehérkesztyűt évnyitóra? A második kérdéssel kapcsolatban meg szerettem volna őrizni izgalmamat így jelentkeztem mentornak. Magamról még röviden annyit, hogy szeretek focizni, társalogni, új embereket megismerni, pókerezni és a kulturált szórakozást sem vetem meg.

Farkas Márton

Farkas Marci vagyok jelenleg harmadéves joghallgató. Szabadidőmet szeretem a barátaim körében tölteni, valamint a sport is közel áll a szívemhez, kosarazom, focizom, es az edzőteremben sem vagyok ritka vendég. Nem hanyagolom azonban az éjszakai életet sem, a kar eseményein, valamint a pesti éjszakában is könnyen összefuthatunk.

Flaskay Máté

Kedves Gólyák!

Mindenekelőtt szeretnék gratulálni nektek, hogy sikerrel vettétek az érettségi jelentette kihívásokat és bekerültetek az ország első számú jogi karára. Életetek legjobb időszaka elé néztek.

Engedjétek meg, hogy pár szóban bemutatkozzam! Flaskay Máténak hívnak, egy éve vagyok az ELTE ÁJK hallgatója. Mentorként fogok segíteni nektek az első év nehézségeinek áthidalásában. Az én első évemben a mentoraim rengeteget segítettek a beilleszkedésben az egyetemi ritmus felvételében. Sokat jelentett számomra az ő jelenlétük. Mentorként arra törekszem majd, hogy számotokra olyan jóvá (vagy még jobbá) tegyem az első évet, mint amilyen nekem is volt.

Az egyetem mellett fő hobbim a sport. Negyedik éve amerikai focizom a Budapest Wolves csapatában, ahol elkapó poszton játszom. Persze a hagyományos foci sem maradhat ki, így pár hallgató társammal a Jogászbajnokságban is játszunk. Szabadidőmben szeretek a barátaimmal lenni, és jókat bulizni velük.

Remélem, minél többetekkel találkozom majd az Orientációs Napokon. 

Gréczy Márton

Sziasztok! Gréczy Marci vagyok, a harmadik évemet kezdem az egyetemen. Második éve vagyok mentor és a többiekhez hasonlóan én is azon leszek, hogy ti minél előbb otthon érezzétek magatokat az Egyetem téren. Alig várom, hogy személyesen is találkozzunk, és a közös programok során egy csapattá kovácsolódjunk.

Hanák Zoé

Halihó! Hanák Zoé másodéves hallgató vagyok. Anno azért döntöttem úgy, hogy jelentkezem mentornak, mert szívesen ismerek meg új embereket, és tudom, hogy az egyetem kezdetén kicsit elveszett az ember, sok a kérdés, az újdonság. Mentorként tapasztalatokat tudok megosztani, segíteni tudok ezekben a kérdésekben. Emellett természetes fontosnak tartom a közös programokat és bulizást. Szabadidőmben szeretek moziba és színházba járni, emellett szeretek utazni és kirándulni.

Heller Z. Péter

Hali! Heller Z. Péter vagyok, de egyetemi berkeken belül csak Bauxit. 4. éve koptatom az ÁJK-közeli vendéglátó egységek padjait. Ez idő alatt szereztem egy politológus alapszakos diplomát, és jelenleg folyamatban van a mesterszakos beszerzése is. 4 év alatt sok mindent tehet az ember, és én úgy érzem, tettem is azért, hogy tartalmasan teljenek az egyetemi éveim. Voltam instruktor, a HÖK Politológus Bizottság tagja kétszer is, aktív tagja vagyok a Politológus Műhelynek, megalapítottam a Random Vonat Szövetséget, többször jártam Mint-a-Parlamenten, és még sorolhatnám. Jelenleg mentorkodom és újra HÖK-özöm a Tudományos és Kulturális Bizottság tagjaként. Szeretek viccelődni, és állítólag szórakoztató is vagyok néha. Ha bármi kérdésed merülne fel az egyetemi élettel kapcsolatban (legyen az tanulmányi vagy más egyetemi bulikról tapasztalat), keress bátran, 0–24 elérhető vagyok.

Hetyésy Anna

Sziasztok! Hetyésy Anna vagyok, jelenleg az Egyetem harmadéves joghallgatója. 2017-ben kerültem be a Hallgatói Önkormányzat Mentorprogramjába, továbbá más keretek között is találkozhattok velem, mivel a Kulturális és Tudományos Bizottság tagja is vagyok. Szabadidőmben szeretek színházba járni, illetve feltörekvő, kortárs szépírók által szervezett eseményeket is rendszeresen látogatok. A programba azért jelentkeztem, mert fontosnak tartom a lényegét, vagyis, hogy szükség van arra, hogy Ti, újonnan érkező hallgatók bátran fordulhassatok valakihez, aki tudja a választ a felmerülő tanulmányi/egyéb kérdéseitekre, hogy könnyebben eligazodhassatok a jövőben. Igyekszem ennek eleget tenni, és minden hallgatót segíteni abban, hogy magáénak érezze ezt az Egyetemet, minél több barátra, ismertségre, kapcsolatra tegyen szert, így mindegyikőtöket bíztatom, hogy bátran forduljatok hozzám! 

Hódosi Kyra

Én Hódosi Kyra vagyok. Másodéves vagyok az egyetemen. Azért jelentkeztem mentornak, mert nem könnyű az első év, és szerintem ez a mentorprogram nagyon sokat segít a tanulmányokban, valamint szuper közösségkovácsoló erővel is rendelkezik. Budapesten lakom. Azért választottam a jogot, mert izgalmasnak találtam, és sok lehetőséget nyújthat. Szeretek olvasni, filmeket és sorozatokat nézni, emellett a zenét is imádom, ebből kifolyólag fesztiválok is a kedvenceim, és még zongorázom is.

Horváth Diána

Sziasztok! Dió vagyok, másodéves mentor. Kedvenc helyem az erdő, imádok a természetben lenni, figyelni az állatokat, vadászni menni. Ha bulizásról van szó, partner vagyok, de a vizsgaidőszaktól én is parázom. Szabolcsi lányként szeretem a letisztultságot, az egyszerűséget. A problémák megoldásában is erre törekszem, bízva abban, hogy együtt minden gondot meg tudunk oldani.

Horváth Hanga

Kedves Elsőévesek!

Horváth Hanga Zsófia vagyok, 2015 szeptemberében kezdtem el az ELTE ÁJK jogász szakot.

Az egyetemista lét csupa új élménnyel veszi kezdetét és miközben minden változik az ember körül, jó, ha van egy biztos pont, ami a legnagyobb megmérettetések folyamán is erőt nyújt. És miért ne lenne ez a csoportotok?! Ebben szeretnék segíteni mentorként, hogy sohase érezzétek magatokat egyedül, elhagyatva, elveszve, hogy tudjátok mindig van kihez fordulni 

Nem egyszerű egyensúlyt tartani, de minden beleférhet ebbe az újdonsült életbe. Sportolás, tanulás, olvasás, pihenés, magolás, bulizás, beülés, könyvtárazás – tehát a kötelesség mellé rengeteg szórakozás társul.

Én is ezt az ideális állapotot igyekszem elérni. Bár a tanulás az első, a barátaimmal lenni, bulizni egy jót, szépirodalmat olvasni, elmenni sportolni vagy csak nagyot sétálni Budapest kalandos utcáin, mindig van időm.

Horváth Helga

Sziasztoook Gólyák! Horváth Helga vagyok, ősszel második évemet kezdem joghallgatóként itt az ÁJK-n. Azért jelentkeztem mentornak, mert bármiben nagyon szívesen segítek az embereknek, szeretek különféle programokat szervezni, ezenkívül kellett valami elfoglaltság, hogy ne csak a római jog tanulása töltse ki az egész életemet  (viccelek nyugi). Szabadidőmben sajnos sok sorozatot meg filmet nézek, de azért szeretek olvasni meg színházba/múzeumba járni, sőt néha még futni is elmegyek! Imádom a kutyákat, a nyarat, a fesztiválokat, a vodkaszódát, és hát az egyetemre sem lehet panaszom… 

Kerekes Dóra

Sziasztok. Én Kerekes Dóra vagyok, 2014 óta az ELTE joghallgatója. Azért jelentkeztem diákmentornak, mert alapvetően fontosnak tartom, hogy a gólyák minél előbb és könnyebben megismerkedjenek az egyetemi élettel, a tanulást és bulizást illetően egyaránt. Jómagam egy nagyon pörgős, vidám és beszédes lány vagyok, és nagyon szeretem a szabadidőmet a barátaimmal, a gólyáimmal és az egyetlen magyar vizslámmal, Bendegúzzal tölteni.

Kiss Zsófia

Sziasztok! Zsófi vagyok, joghallgató az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Azért jelentkeztem mentornak, mert vidám, közvetlen és barátságos lánynak tartom magam, aki a jó bulikat sem veti meg. Tudom, milyen érzés gólyaként belecsöppenni az elsőre ijesztőnek tűnő egyetemi életbe (hiszen még frissek az élményeim ezzel kapcsolatban), de mindent megteszek, hogy a segítségetekre legyek. Legyen szó akár a suliról, a vizsgákról, társasági életről vagy személyes ügyekről, mindenben számíthattok rám.

Klément Gergő

A Karon eltöltött eddigi évek alatt mind az oktatók, mind hallgatótársaim által velem megosztott szemléletmód továbbadásával szeretném megkönnyíteni az érkező hallgatók tanulmányainak megkezdését. Ennek fényében mentorként a legfontosabb feladatomnak tartom, hogy felhívjam az elsőévesek figyelmét az Egyetem által nyújtott támogatásra és az általános tanterv melletti lehetőségekre. Hiszen a teljes értékű tanulmányi évekhez elengedhetetlenül kapcsolódik például az érdeképviseleti formák, szakkollégiumok és ösztöndíjak ismerete és azok minél célravezetőbb kihasználása. Ugyanakkor nem csupán egy másik közösségbe való beilleszkedést szorgalmazom mentortársaimmal. A program keretében törekszünk arra, hogy rendszeresen tartsuk a kapcsolatot egymással, s a lehetőségekhez mérten időről időre kulturális események látogatásával, tanulást elősegítő, avagy szórakozási ötletekkel próbálunk előállni a csoport összetartozásának előmozdítása érdekében. Bízom benne, hogy a tanév végét követően is megmarad a csoport egysége!

Knita Júlia

Sziasztok! Knita Júlia vagyok, másodéves joghallgató. A mentorprogramba azért jelentkeztem, mert szeretek új embereket megismerni. Mivel minden évben sokan kezdjük el ezt az egyetemet, szerintem jó, ha van olyan, akikhez a felmerülő kérdésekkel bármikor lehet fordulni, ezen kívül pedig remek közösségépítő ereje van. Szabadidőmben szeretek olvasni, sorozatot nézni, moziba és koncertekre járni, sportolni. Egy jó kávéra pedig bármikor vevő vagyok.

Kocsis Anna Zsófia

Az ÁJK negyedéves joghallgatója vagyok, sokféle jogterület érdekel, de ne kérdezzétek, mivel szeretnék pontosan foglalkozni, én is abban reménykedem, hogy jövőre kiderül… 18 éve ritmikus gimnasztikázom, és bevallom, hogy néhány sminktermék nagyobb lázba tud hozni, mint a római jog.

Kovács Zsolt

Kovács Zsolt Dénes vagyok, harmadéves joghallgató. Két éve vagyok mentor a mentorprogramban, és azóta rengeteg új ismeretséggel és élménnyel gazdagodtam. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy beadtam a jelentkezésem mentornak. Imádom, ha egy hétvégén nem kell semmit csinálnom és pihenhetek, mégis hosszabb távon szeretem aktívan eltölteni a szabadidőmet. A sport kiemelkedő jelentőségű számomra, 7 éves korom óta küzdősportolok, ami rendkívül jó stressz levezetőnek is bizonyult ez alatt a három egyetemi évem alatt. Ha éppen nem a stresszt vezetem le, akkor dolgozom, és esténként pedig a barátaimmal töltöm el a maradék időt.

Kubitsch Áron

Sziasztok!

Kubitsch Áron vagyok. Budapesten a Radnóti Miklós Gimnáziumban végeztem, 2016 szeptembere óta vagyok egyetem joghallgatója. Emlékszem, mennyire feszült voltam szeptember elején, amikor először léptem be az egyetem hatalmas falai közé. Azt mondják, az általános iskola és a gimnázium között hatalmas váltás van, én viszont úgy gondolom, hogy a gimnázium és az egyetem között ez még nagyobb. Ez már a felnőtt élet: nincs osztályfőnököd, aki segít, a szabadidődet neked kell beosztanod, és a hatalmas hallgatói létszám miatt a tanárokkal is személytelenebb a viszony. Ezt már akkor érzi az ember, amikor először belép egy ekkora épületbe (én legalábbis éreztem).

A mentorprogram főként azért jött létre, hogy a gólyákat segítsék integrálódni, ami különösen nehéz, hiszen ilyen sok ember között az ember az elején kissé elveszettnek látja magát, és azt sem tudja, hogyan vegye fel az órákat és a vizsgákat. Nekem nagyon sokat segített, hogy voltak mentoraim, akik tettek azért, hogy bekerüljek ebbe – az egyébként nagyon jó – közösségbe, és hogy megszokjam ezt a közeget. Nos, ezzel válaszolom meg, hogy én miért akartam mentor lenni. Én is szeretnék segíteni ennek a hatalmas váltásnak a megkönnyítésében, és szeretnék új embereket is megismerni. Magamról elsősorban annyit tudok elmondani, hogy nagyon szeretek emberek között lenni, szórakozni, bulizni, de emellett szeretem, ha sok a dolgom, és olyanok, amik felelősséggel járnak, mert ez tüzel fel igazán, és így tudom jól csinálni, amit csinálok. A hobbijaimról annyit, hogy nagyon szeretek sportolni, különösen, ha fociról van szó, szeretek gitározni, és sok külsős barátom megdöbbenésére szeretem tanulni a – mumustantárgyként elhíresült – római jogot.

Rólam így kisesszében ennyit mondanék, de élőben úgy is jobban megismerjük egymást, remélem minél többetekkel. Szeptemberben találkozunk.

Lebedi Réka

Sziasztok! Lebedi Réka vagyok, harmadéves joghallgató. Második éve veszek részt a mentorprogramban, mert az én első évemet nagyon széppé tette az akkori, integrációval foglalkozó szervezet, és szeretném, ha a tiétek legalább ilyen élvezetes lenne. Szeretek olvasni, színházba és moziba járni, snowboardozni, teniszezni, táncolni, focizni stb. Nagyon várom, hogy megismerhesselek titeket, remélem, néhány nagyon szép évet töltünk majd együtt!

Major Aliz

Sziasztok! Major Aliz vagyok, másodéves joghallgató. Már lassan egy éve vagyok részese a mentorprogramnak, és azt hiszem, az egyik legjobb döntésem volt, hogy mentornak jelentkeztem. Az egyetem már ez alatt a másfél év alatt is sok változást hozott az életembe. Először is Debrecenből Budapestre költöztem, rengeteg tapasztalatot, tudást szereztem, nagyon sok embert megismerhettem és új barátokkal is gazdagabb lettem. Igyekszem az egyetemen eltöltött éveket maximálisan kihasználni, és új helyzetekben kipróbálni magam. A mentorkodás mellett ettől az évtől kezdve például a HÖK Rendezvényszervezői Bizottságának is tagja lettem. Sok más tervem van még az elkövetkező évekre nézve, és mivel 10 évig versenyszerűen sportoltam, megtanultam elég kitartónak lenni ahhoz, hogy ezeket meg is valósítsam.

Máté Enikő

Sziasztok! Máté Enikő vagyok másodéves az egyetemen. Amikor elsőévesként idekerültem nagyon sokat segítettek a mentoraim abban, hogy eligazodjak az egyetem világában. Én egy éve vagyok mentor, amit nagy-nagy örömmel és élvezettel csinálok. Alig várom a további mentorkodással töltött időt. Puszi-puszi!

Molnár Janka

Sziasztok!

Molnár Janka vagyok, immár másodéves joghallgató. Debrecenben születtem, így az egyetem által egy teljesen új közegbe csöppentem, bár nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hiszen rengeteg barátot szereztem már az első napokban, akikkel mind a szorgalmi időszak boldog, és a vizsgaidőszak kevésbé boldog pillanatait is egyaránt megoszthatom. Nagyon szeretek bulizni, kirándulni, közösségben lenni, de a legfontosabb „hobbim” a sport. Már több mint 10 éve kézilabdázom, így bármilyen sportos csapat- vagy egyéni játékban szívesen részt veszek. A gólyaévemnek is köszönhetően nagyon fontosnak tartom, hogy egy csoportból jó közösség/csapat váljon, hogy mindenki megtalálja a megfelelő közösséget akár az egyetemen akár a csoporton belül, hiszen így sokkal élvezetesebb az egyetemi programokon részt venni, illetve könnyebb a nehéz pillanatokon átlendülni. Nagyon várom, hogy találkozzunk az Orientációs Napokon, és remélem ti is hasonlóan kedves és pozitív élményekkel fogtok gazdagodni az egyetemi éveitek során, addig is bátran forduljatok hozzám kérdéseitekkel!

Nagy Fruzsina

Sziasztok!

Nagy Fruzsina vagyok 20 éves, második évemet kezdem joghallgatóként itt az ÁJK-n. A gimnáziumot Balatonalmádiban végeztem el, érettségi után költöztem Budapestre. Az elmúlt egy év alatt rengeteg élménnyel gazdagodtam, sok mindent megtapasztaltam. Gólyaként az egyetem eleinte egy nagy útvesztő, mindenkinek szüksége van segítő kezekre. Többek között ezért is jelentkeztem mentornak. Mindenféle programra nyitott vagyok, szeretem az új dolgokat. Szabadidőmben szeretek mozogni, a barátokkal lenni, enni, inni. Fontos az összetartó közösség mind a szorgalmi, mind a vizsgaidőszak alatt. Remélem ennek a kialakításában és persze minden másban segítségetekre tudok lenni. Izgatottan várom, hogy megismerkedhessem veletek.

Nagy Richárd

Sziasztok, Nagy Richárd vagyok, de megengedem, hogy Ricsinek szólítsatok . Másodéves mivoltomból kifolyólag bennem még élénken élnek az első év megpróbáltatásai… akarom mondani élményei, szóval én leszek az, aki sírva fakad egy olyan egyszerű szó hallatán is, mint a „Reichskammergerichtsordnung”. Ezen felül azt kell tudni rólam, hogy imádok főzni, megveszek a kocsikért, szeretek futni, kilenc évig tollaslabdáztam (megesett, hogy versenyszerűen is), és egy nagyon kicsit tudok gitározni.

Oláh Márton

Sziasztok, kedves Gólyák!

Oláh Márton Richárd, polis mentor vagyok. Anno azért jelentkeztem politológiára, mert nem igazán tudtam válaszolni a felnőttek által oly sokszor feltett, „mi leszel, ha nagy leszel?” című kérdésre. Most már szűkült számomra a látóspektrum, és elindultam egy érdeklődési útvonalon. Hobbijaim is ebből a tehetetlenségből fakadó tenni akarásból állnak össze. Nagyon sok dologban kipróbáltam magam, és ezeket a hobbikat a mai napig űzöm. Ilyen pl. a versírás, novellaírás, fotózás, videózás, illetve filmkészítés/rendezés.

A mentorság léte először az Orientációs Napok folyamán fogalmazódott meg bennem. Annak idején, a saját mentoraimmal és más polis mentorokkal is sikerült nagyon jó baráti viszonyt kialakítanom. Innentől kezdve döntöttem el, hogy én is mentor szeretnék lenni, hogy én is új individuumokat szeretnék megismerni, hogy én is egy csapatot szeretnék koordinálni, és hogy ennek a csapatnak az egyetemi integrációját szeretném elősegíteni. A végső célom az, hogy gólyáim az egyetem berkein belül ismerjék meg először is önmagukat, majd találják meg a helyüket az egyetemi lét kiaknázatlan izgalmaiban. A többiről majd személyesen… 

Olajos Eszter

Második évemet kezdtem joghallgatóként az ÁJK-n ősszel. Szeretek táncolni, énekelni, emberek közt lenni, hangosan nevetni, a haverokkal bulizni, angolul beszélni, illetve csak úgy beszélni, és szeretem a sört, a Margitszigetet meg a kutyákat.

Páncél Réka Szidónia

Sziasztok! Páncél Réka Szidónia vagyok, 2015 szeptemberében nyertem felvételt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jogász szakára. Amikor mentornak jelentkeztem, a fő motivációm az volt, hogy minél több gólyának lehetőséget biztosíthassak, hogy átélje, hogy milyen életérzés „ájkásnak” lenni! Segíteni Nektek, hogy az első év útvesztőjében könnyebben eligazodhassatok, ezáltal sikeresen vegyétek az akadályokat miközben jól szórakoztok, és megtaláljátok a helyeteket az ELTE polgárai között. 2017 óta a Hallgatói Önkormányzat Oktatási ügyekért felelős bizottságának a tagja vagyok, tehát ha bármilyen kérdésetek merülne fel a tanulmányaitokkal kapcsolatosan, forduljatok hozzám bizalommal, és legjobb tudásommal megpróbálom megválaszolni és megoldani a felmerülő problémátokat.

Pap Kristóf

Sziasztok, Pap Kristóf vagyok. Már év eleje óta szerettem volna mentor lenni, hála saját mentoraimnak, akik nagyon jó benyomást tettek rám, általuk sokkal jobban telt az első évem. Imádok bulizni és főleg enni (bár a gombostű alakú testalkatom nem ezt tükrözi). Hobbim a tánc, amit már kis korom óta csinálok, a hip-hoptól kezdve a kortársig mindent kipróbáltam már. Szeretek beer-pongozni, futni a szigeten. Kedvenc időtöltésem, hogy olykor ismerőseimmel egy-egy full elvont kortárs előadásra beülünk, mert ezek általában rendkívül szórakoztatóak. Remélem pozitív élményként fog érni titeket a mentorprogram, szeptemberben tali.

Pap Péter

Pap Péter vagyok. Elsősként alig tudtam valamiről, ami az egyetemmel kapcsolatban elhangzott, hogy eszik vagy isszák, egyrészt ez motivált, hogy mentor legyek. Másrészt nekem nagyon jó mentoraim voltak, az ő teljesítményük, hozzáállásuk ösztönzött erre a feladatra, hogy ez egy fontos és örömteli munka vagy inkább hivatás lehet. Nagyon szeretek beszélgetni komoly és enyhén fogalmazva kevésbé komoly témákról egyaránt (ezzel nem mondtam különleges dolgot, tudom).

Pataki Bea

Sziasztok! Pataki Beának hívnak, 2016 szeptemberében kezdtem meg jogi tanulmányaimat egyetemünkön. Nagyon kellemes csalódás volt számomra belecsöppeni az egyetemi életbe, főleg a Mentorprogramnak köszönhetem, hogy az első évem alatt ennyire jól éreztem magam ebben a teljesen új közösségben. Nyitott, barátságos lány vagyok, hozzám nyugodtan fordulhattok kérdéseitekkel, szívesen segítek mindenkinek bármiről legyen is szó! Régen balerinának készültem, a mai napig az életem része a tánc, így minden kulturális, művészeti, sportprogramra kapható vagyok. Alig várom, hogy megismerjük egymást!

Pető Tamás

Másodéves joghallgató vagyok az ÁJK-n, a büntetőjog érdekel. Hobbim a labdarúgás, kosárlabda és a szórakozgatás.

Pintér Anna

Pintér Anna vagyok, 21 éves, másodéves joghallgató és mentor. Még máig nagyon élénken emlékszem arra, hogy milyen volt először belépni az egyetem ajtaján, és arra, hogy mennyire elveszettnek éreztem magam. Az egyetemi közösségbe való beilleszkedésben hatalmas segítséget nyújtottak mentoraim, nagyon hálás vagyok értük. Elsősorban az ő munkájuk inspirált arra, hogy én is jelentkezzek a mentorprogramba. Szeretném, ha a következő évfolyamok gólyái is legalább ilyen segítőkész kezekbe kerülhetnének. Mentorként elengedhetetlennek tartom az olyan bizalmi kapcsolat kiépítését, ami útján a gólyák bármikor fordulhatnak hozzánk problémáikkal – legyen az tanulmányi vagy személyes –, hiszen a mi célunk nem csak az, hogy a jobb tanulásra ösztönözzük őket, hanem az is, hogy élvezzék az egyetemen eltöltött időt. Ezért is fontosnak tartom, hogy az elsőévesek a számukra rendezett programokon ne csak a tanulmányi információkat szerezhessék meg, hanem az egyetemi élettel együtt járó új kihívásokkal kapcsolatban is tanácsot kaphassanak, például, hogy melyik könyvtárba érdemes járni tanulni, vagy hol lehet egy jót ebédelni. Ezen kívül buzdítom a gólyáimat, hogy használják ki az egyetem adta lehetőségeket. Járjanak izgalmas előadásokra, vagy lépjenek be valamelyik szervezetbe, esetleg sportoljanak az ELTE egyesületében. Ismerjék meg Budapestet, járjanak kiállításokra, színházba, és ne féljenek új embereket megismerni. A város és az egyetem is hatalmas, rengeteg lehetőséggel, de ha elvesznének a nagy kavalkádban, mentortársaimmal a legjobb tudásunk szerint fogunk segíteni neki.

Pozsonyi Petra

Sziasztok! Pozsonyi Petra vagyok. Azért jelentkeztem mentornak, mert amikor én elsőéves voltam, félelmetes volt számomra az egyetem világa, de már nagyon sok tanulsággal a hátam mögött túl vagyok azon, ami előttetek áll. Ezekből a tapasztalatokból építkezve szeretnék nektek segíteni, és a célom az, hogy minél gördülékenyebb legyen a váltás a gimnázium után, és mihamarabb otthon érezzétek magatokat az ELTE ÁJK falai között. Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, nevetni, utazni, kirándulni, olvasni, a jogászi hivatás mellett érdekel még a vendéglátás-turizmus is, különösen a magyarországi borturizmus.

Ramadani Ariana

A nevem Ramadani Ariana. Félig magyar, félig albán vagyok, beszélek is albánul. 2016 óta mentor és a Rendezvényszervezési és Kapcsolati Bizottság alelnökhelyettese. Másodéves vagyok és a másodévesek évfolyam-képviselője. Igen, elég sok dologban benne vagyok, de nagyon szeretek aktív tagja lenni az egyetemi életnek. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos minél hamarabb beilleszkedni az egyetemi közösségbe, és ehhez szeretnék minden segítséget megadni a leendő elsőéveseknek.

Rósa Réka Rebeka

Sziasztok! Rósa Réka vagyok, másodéves joghallgató. A mentorprogramba azért jelentkeztem, mert szeretek új embereket megismerni és segíteni másoknak azáltal, hogy megosztom velük a tapasztalataimat. Szabadidőmben gyakran utazom, mivel imádok új kultúrákat megismerni, így általában a szüneteket külföldön töltöm, de belföldön is szeretek új dolgokat felfedezni.

Itthon sokat járok különböző kávézókba is, hiszen kávé nélkül nem élet az élet!

Röhricht Bence

Sziasztok!

Bence vagyok, és egy évvel ezelőtt jómagam is hozzátok hasonló helyzetben voltam. Megérkezett az SMS, hogy bekerültem álmaim egyetemének vágyott szakjára. Egyszerre éreztem magam a fellegekben, hatalmas boldogságban, és az izgalmat, az aggodalmat, hogy mi lesz velem az egyetemen, lesznek-e barátaim, megtalálom-e a termeket, hogyan is működik ez a hatalmas intézmény. Az izgalmam és félelmeim egészen az Orientációs Napok első percéig tartottak, amikor is rájöttem, hogy jó kezekben vagyok. Mentoraim kitűnő közösséget építettek ki a csoportunkban, jó barátokat szereztem, választ adtak minden kérdésemre, és segítettek bármiben, amiben csak kellett.

Éppen ezért döntöttem úgy, hogy én is szeretnék mentor lenni, én is szeretnék segíteni nektek, gólyáknak, hogy könnyebb legyen az első évetek, hogy levegyek egy kis stresszt a vállatokról, és ki tudjátok élvezni az ÁJK-s életetek első lépéseit.

De ki is vagyok én? Röhricht Bence vagyok, 20 éves, és idén szeptemberben második évemet kezdem meg az egyetemen, ahova 10 éves korom óta készültem. Tősgyökeres pestiként jól ismerem a belvárost, tehát bármikor egy jó kávézóra vagy étteremre, esetleg egy kis szórakozásra van szükségetek, nyugodtan forduljatok hozzám. Könnyen megtalálhattok vagy elérhettek bárhol, bármilyen platformon, bármilyen időben, bármilyen problémával. Szeretem a sportokat, legyen szó kosárról, kézilabdáról vagy fociról, a zenét mind hallgatni, mind játszani és csinálni hangszeren, a sorozatokat és a filmeket egyaránt.

Ha felkeltettem az érdeklődéseteket ezen rövid irománnyal, bátran gyertek oda hozzám beszélgetni, nem harapok, és szívesen segítek, amiben csak tudok.

Sáfrány Írisz

Hello Mindenki! Én Sáfrány Írisz Zsófia vagyok, az Íriszt használom, de nagyjából mindenre hallgatok. Röviden magamról annyit, hogy elég vén vagyok, az ötödévet kezdem már az egyetemen, nagyon szeretem az irodalmat, inkább büntetőjogi beállítottságú vagyok, 20 éve táncolok, utálom, ha valaki főtt tojást eszik előttem, nincsen név- és arcmemóriám, és rettegek a mezei poloskától (tudjátok az a zöld/barna hangosan repülő büdös izé). Már 2 éve vagyok mentor, emellett az egyetemen a Jogpszichológia Kör tagja vagyok és még életem is van. Azért jelentkeztem mentornak, mert szerintem nagyon nehéz a középiskolai életről átállni az egyetemire, és én ebben szeretnék segítséget nyújtani nektek, ahogy anno én is megkaptam ezt az instruktoraimtól.

Samuels Lili

Sziasztok! Lili vagyok, másodéves joghallgató. Eddig nagyon élvezem az egyetemet, mert olyan új barátokat szereztem, akikkel a tanulásban is mindig segítjük egymást, és szabadidőnk nagy részét is együtt töltjük. Igyekszem aktívan részt venni az egyetemi programokban, ezért is jelentkeztem mentornak. Nagyon szeretek sportolni, színházba járni és utazni. Életem során minél több szép helyre szeretnék még eljutni.

Somfai Fanni

Kedves Elsőévesek!

Somfai Fanni vagyok, 2015 óta az ELTE ÁJK jogász hallgatója és immáron az egyetemi mentor program tagja.

Gólyaként, a pezsgő egyetemi élet küszöbén állva nehéz megtalálni az egyensúlyt az egyetem szabadsága és a rengeteg kötelezettség között. Az én célom az, hogy közösen létrehozzunk egy olyan összetartó csapatot, melynek tagjai minden helyzetben számíthatnak egymásra. Egyaránt fontosnak tartom, hogy a tanulás terén minden támogatást megkapjatok tőlem, és az információk időben eljussanak hozzátok, ahogy azt is, hogy a lehető legváltozatosabb szabadidős programokon vegyünk részt közösen, amelyek során életre szóló barátságokat köthettek, és új élményekkel gazdagodhattok.

Mentorként biztosítani szeretnélek benneteket arról, hogy bármikor bizalommal fordulhattok hozzám akár tanulmányi, akár személyes kérdésekkel, amelyek az egyetemen felmerülnek.

Soós-Nagy Bendegúz

Sziasztok! Soós-Nagy Bendegúz vagyok, és Veszprémből jöttem az ÁJK-ra. Azért lettem mentor, hogy segíthessek az újonnan érkezőknek beilleszkedni, és hogy én is jobban megismerjem a többieket. Általában elég sok dolog érdekel, nyitott embernek tartom magam és szeretek másokkal olyan témákról beszélgetni, amikről nálam többet tudnak. Igyekszem megragadni az adódó lehetőségeket, és erre szoktam bíztatni másokat is, mert nagyon nem szeretek unatkozni, és úgy gondolom, hogy a pihenés helyett megéri inkább élményekkel gazdagodni. Szabadidőmben legszívesebben kosárlabdázom, vagy valami más sport után nézek. Szeretek olvasni is (főleg a vizsgaidőszakban tanulás helyett), és ha több időm lenne, biztos sok jó filmet is megnéznék. Remélem együtt sikerül minél jobb közösséget kialakítanunk, hogy az egyetemi munka mellett jól is érezhessük magunkat ebben a (jó esetben) 5 évben.

Süveges Márk

Sziasztok kedves Gólyák!

Legelőször engedjétek meg, hogy gratuláljak Nektek érettségi eredményeitekhez és sikeres felvételitekhez. Üdvözöllek Titeket az ELTE ÁJK-n!

Süveges Márk vagyok, 21 éves, szeptembertől másodéves hallgatótársatok. Én egy apró, 3000 lelket számláló faluból – Tokodaltáróról – kerültem fel Budapestre elsőévesként, ami – mint utólag kiderült – az egyik legjobb dolog volt, ami valaha történt velem. A kezdetektől fogva minden egyes percét imádtam pesti életemnek, s ebben hatalmas szerepet játszottak mentoraim. Nekik köszönhetően gond nélkül beilleszkedtem a pezsgő egyetemi közösségbe, s végül ennek hatására döntöttem úgy, hogy újra részese kívánok lenni ennek a folyamatnak, immár mentorként.

Magamról azt emelném ki, hogy kedvelem a jó könyveket, Kosztolányi-rajongó vagyok, illetve Gyűrűk Ura fanboy, nem vagyok kifejezetten oda a moziért, de megnézek mindent, ami Tarantino, és ha pihentetni kívánom az agyam, akkor eljárok futni a Városligetbe.

Szabó Debóra

Sziasztok Szabó Debóra vagyok! Második évemet fogom kezdeni ősszel az ÁJK-n joghallgatóként. Szeretek táncolni, énekelni, nevetni, beszélni, utazni, szociális eseményeken részt venni, a barátaimmal bulizni, a kisgyerekeket. Hobbijaim az olvasás, filmnézés (ha ezeket lehet annak nevezni), biciklizés, kirándulás. Sok sportot is űztem: úsztam, vívtam, tollaslabdáztam, röplabdáztam, de sajnos mostanában már csak futni szoktam eljárni a Normafára.

Szabó Panna

Sziasztok! Szabó Panna vagyok, és már harmadik éve koptatom az egyetem padjait. A mentorkodást tavaly kezdtem, így már a második kis gólyacsoportomat segítem eligazodni az egyetem világában. Nagyon örülök, hogy mentor lehetek, szuper emberekkel ismerkedtem meg, és nagyon jó, hogy segíthetek embereknek egy olyan fontos időszakban, mint az egyetem első éve. Magamról csak annyit, hogy nagyon nyitott embernek tartom magam, szeretek moziba és színházba járni, valamint nagyon fontosak számomra az egyetemi tanulmányaim, így azzal kapcsolatban is nyugodtan lehet hozzám fordulni. Már várom, hogy találkozzunk, és együtt éljük át az elkövetkező izgalmas időszakot.

Szlovák Dalma

Szlovák Dalma vagyok, 21 éves, 2016 óta mentor és a Külügyi Kör tagja. 2013-ban érkeztem az ÁJK-ra, másod- és harmadév között 1 évet töltöttem külföldön, ahol AuPair-ként dolgoztam. Ősszel nagy lelkesedéssel tértem vissza az Egyetem térre, s mentorként aktív tagja lettem az ÁJK közösségi életének. Mentorként célul tűztem ki, hogy minden segítséget megadjak a gólyáimnak, amit anno én is megkaptam, s ami elengedhetetlen az egyetemi életbe való sikeres integrálódáshoz.

Tóth Áron

Halika, Tóth Áron vagyok, harmadéves joghallgató, ebben az évben vettek fel a mentorprogramba. Anyukám szerint a mentorkodás a lehető legjobb dolog, amit csinálhatok, mert más életét nagyon könnyen meg tudom szervezni, legalábbis szerinte. Úgy gondolom, hogy jó és rossz tapasztalataimmal tudok majd segíteni az elsőéves hallgatóknak. Szeretem a közösségi programokat, leginkább a kari bulikat, ahol már többször is zenéltem.

Tóth Csenge

Sziasztok! Élőben a legnagyobb esély arra van, hogy az Orientációs Napokon találkozunk, de addig is szeretnék röviden bemutatkozni. Tóth Csenge vagyok, harmadéves és immáron 2 éve mentor, ami leköt és nagyon élvezem csinálni. Lényeg a lényeg, nagyon örülünk, ha velünk kerültök egy csoportba, és várjuk, hogy majd személyesen is megismerhessünk titeket!

Üveges Eszter

Sziasztok! Üveges Eszter vagyok, másodéves joghallgató. Idén kezdtem a mentorkodást, és szeretem minden percét – a gólyákat, a közösségünket, a programokat, mindent. Magamról annyit, hogy szeretek olvasni, Trónok harca mániás vagyok, és könnyen nyitok az emberek felé. Már nagyon várom, hogy megismerjelek Titeket, és együtt örüljünk a szorgalmi időszakban – szenvedjünk a vizsgaidőszakban!

Varga Luca

Halihó! Varga Luca vagyok, nagyjából a Luca összes becézésére hallgatok, de a szimpla Luca a legbiztosabb. Most vagyok másodéves, így tavaly még én vártam, hogy mit hoz majd a szeptember (nagy változást, de király lesz!!). Még nem vagyok benne biztos, hogy milyen irányba orientálódom majd, de még nem is voltak olyan tárgyaim, amik alapján menne a döntés, de nagyon érdekel a büntetőjog. Amit még érdemes tudni rólam, hogy nagyjából állandóan mosolygok, röplabdázom már 6 éve, emellett most kezdtem el a poledance fitnesst is, illetve, hogy van egy ikertestvérem, de nem fogtok tudni összekeverni vele, mert corvinusos és fiú.

Vigh Emőke

Sziasztok! Gratulálok a sikeres felvételihez, üdvözöllek az ELTE gólyái között!

Vigh Emőke Tünde másodéves politológus hallgató vagyok. Tanulmányaim mellett igyekszem aktív szerepet vállalni a kari közösségi életben is. Célom, hogy diákmentorként segítsek az egyetemi életben való eligazodásban – történjen az az egyetem épületének falain belül vagy azokon kívül, Budapest belvárosának egyetemisták által szívesen látogatott helyein.

A Hajdú-Bihar megyei Derecskéről érkeztem, első évemet kollégistaként töltöttem Budapesten. Szabadidőmben szívesen olvasok, szeretek egy jó kávé mellett beszélgetni a barátaimmal, moziba menni, sportolni.

Ha bármelyik témában a segítségedre lehetek, vagy kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám bizalommal.

Vincze Balázs

Sziasztok!

Vincze Balázs, az ÁJK elsőéves joghallgatója vagyok, budapesti lakos (bár a barátaim szerint az, ahol lakom, olyan messze van Budapesttől, hogy nem is vagyok pesti, ugyanis ahol leszállok, az automata azt mondja be, hogy „Tisztelt utasaink! Tájékoztatjuk önöket, hogy a további szakaszokon a Budapest bérletek nem érvényesek.”)

Nagyon szeretek főzni, annyira, hogy egy pillanatra még az is megfordult a fejemben, hogy az egyetem mellett elmegyek szakácsnak, de aztán rájöttem, hogy egy jogász főzhet, egy szakács viszont nem jogászkodhat, szóval jó ez így, ahogy van, a főzés marad a hobbim: általában különleges fogásokat szoktam készíteni, enni is imádok, egy jó kínaira, ázsiaira, mexikóira vagy akár egy lángosra bármikor vevő vagyok.

Imádom a Forma 1-et, már gyerekkorom óta minden hétvégén apukámmal közösen nézzük a futamokat, sőt régebben még egy blogom is volt, és 6. éve megszakítás nélkül minden évben kint vagyunk a Hungaroringen.

Majdnem tíz évig versenyszerűen tollaslabdáztam, budapesti bajnok is lettem, de sajnos az egyetemi óráim összevisszasága miatt nem érek vissza Hidegkútra az edzésekre, így abbahagytam.

Egyrészt azért jelentkeztem mentornak, mert a csoportból egy összetartó közösséget szeretnék kovácsolni, akik nem csak csoport- és sorstársak, hanem egymás barátai is, másrészt pedig azért, mert lassan egy éves egyetemi pályafutásomra visszatekintve már látom, hogy mit kellett volna másként csinálnom, és ezt a tapasztalatot átadva a gólyák talán nem követik el azokat a hibákat, amiket én.

Zareczky Tamara

Sziasztok!

Zareczky Tamara vagyok, elsőéves joghallgató. Számomra hatalmas váltás volt az egyetem a gimi után, és emlékszem, mennyire meg voltam szeppenve az Orientációs Napok elején. Abban, hogy feloldódjak, megismerjem az egyetemet, barátokat szerezzek és jókat bulizzak, nagy szerepe volt a mentorprogramnak. Emiatt jelentkeztem én is, és remélem, hasznosan fogjuk együtt eltölteni a következő 1 évet, már nagyon várom, hogy megismerjelek bennetek. Szeretek fotózni, olvasni, főzni, színházba, moziba járni, de igazából bármire kapható vagyok. 

Már nagyon várom a közös „munkát”!!