ÁJK Orientációs Napok 2020 (ÁJK ON)

ÁJK Orientációs Napok 2020 (ÁJK ON)
09/01 - 09/03

2020. szeptember 01. - 2020. szeptember 03.

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., Kecskeméti u. 10–12.)

09/01 - 09/03

2020. szeptember 01. - 2020. szeptember 03.

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., Kecskeméti u. 10–12.)


Gratulálunk, hogy felvettek!

Az Orientációs Napokon találkozol először azokkal a hallgatótársaiddal, akik körülvesznek majd az elkövetkező években. Az Orientációs Napok célja, hogy megismerd az ELTE ÁJK-t, amely egy nyitott, befogadó közösség, amit magadénak érezhetsz, és ahol kibontakozhatsz.

Időpont: 2020. szeptember 1–3.

Beiratkozás:

Jogász nappali: 2020. augusztus 28. (péntek) és 2020. szeptember 4. (péntek) – vezetéknév alapján
Politikatudományok BA: 2020. augusztus 31. (hétfő)
Politikatudományok MA: 2020. augusztus 31. (hétfő)
Kriminológia MA: 2020. augusztus 31. (hétfő)
Helye: ELTE ÁJK „B” épület (1053 Bp., Kecskeméti u. 10–12.)
Bővebben

Online jelentkezés

Program

Az Orientációs Napok (ON) célja, hogy megteremtse az elsőéves jogász, kriminológus és politológus hallgatók szakmai és közösségi integrációjának biztos alapjait. Az első két nap online zajlik. Míg a harmadik nap a járványügyi szabályokat különös tekintettel a maszkviselésre és a távolságtartásra, jelenléttel valósul meg. 

Az első nap témája az ismerkedés mind egymással, mind az ÁJK-val. E nap a programjai azt célozzák, hogy a diákok egy nyitott, őszinte, befogadó közösség tagjaivá váljanak, ahol mindenki véleménye értékes és hozzájárul a közös döntésekhez. Egymás megismerésén túl az első nap programjai önismereti elemeket is tartalmaznak. A nap során továbbá virtuális séta keretében a Kart is megismerik a hallgatók. A Kar megismerése magában foglalja az épület és a Karon működő tudományos diákkörök, szakkollégiumok, diákegyesületek, diákklubok és fontosabb kari szervezeti egységek virtuális megismerését. Az első nap programjait a jogász csoportokban az oktató- és diákmentorok, a kriminológus és politológus csoportokban pedig szakértő trénerek vezetik.

A második nap témája az ÁJK mint tudásforrás, ismerkedés a választott szakmával. Ezen a napon csoportos programokon találkoznak a diákok a különböző jogászi, kriminológus és politológus hivatásokkal, karrierutakkal, és olyan fontos szakmai kérdésekkel, amelyek a jogászi, kriminológusi és politológusként végzett munka társadalmi hatásainak sokrétűségét példázzák. Az ún. hivatásrendi beszélgetések után a hallottak reflexív feldolgozása történik összekötve az első napi önismereti feladatok során tárgyaltakkal.

A záró nap során a technikai információk és az egyetemi élettel kapcsolatos felmerülő kérdések megválaszolása kerül előtérbe. Ezen a napon tehát a gólyák lehetőséget kapnak az elvárásaik és kétségeik megfogalmazására és megbeszélésre, választ keresve olyan alapvető kérdésekre, mint például hogy mire számíthat egy diák az egyetemen és mire nem. A nap programja továbbá keretet biztosít a technikai információk átadására különös tekintettel a járványhelyzet miatt fennálló online oktatás kérdéseire és egyéb online adminisztrációt érintő ismeretátadásra.

Programok Módosítva
Részletes program (jogász) 2020.07.31.
Részletes program (kriminológus) 2020.07.31.
Részletes program (politológus) 2020.07.31.

Néhány fontos technikai információ az Orientációs Napokról

Részletes információval a járványhelyzetre való tekintettel később tudunk szolgálni, kérjük, kövessék a honlapot.

Dokumentumok
Adatkezelési tájékoztató
Biztonság
Házirend
Munkavédelmi oktatási anyag
Tűzvédelmi oktatási anyag