ÁJK Orientációs Napok 2024 (ÁJK ON) – nappali

ÁJK Orientációs Napok 2024 (ÁJK ON) – nappali
09/02 - 09/04

2024. szeptember 02. - 2024. szeptember 04.

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

09/02 - 09/04

2024. szeptember 02. - 2024. szeptember 04.

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


Gratulálunk, hogy felvettek!

Az Orientációs Napokon találkozol először azokkal a hallgatótársaiddal, akik körülvesznek majd az elkövetkező években. Az Orientációs Napok célja, hogy megismerd az ELTE ÁJK-t, amely egy nyitott, befogadó közösség, amit magadénak érezhetsz, és ahol kibontakozhatsz. Ezt erősítik az esti programok is, délutánonként/esténként játékok, vetélkedők és más szabadtéri programok is lesznek az egyetemen és a belvárosban, lehetőséget adva a napi élmények megbeszélésére és annak megünneplésére, hogy az ország első számú jogi karára nyertetek felvételt. 

(Ez az oldal a nappali tagozatos hallgatók számára meghirdetett Orientációs Napokra való jelentkezésre szolgál. A jogász levelező tagozatos hallgatók ezen az oldalon keresztül jelentkezni).

Időpont: 2024. szeptember 2–4.

Beiratkozás:

Jogász nappali: 2024. augusztus 30. (péntek) 9.00–12.00 (A–L) és szeptember 6. (péntek) 9.00–12.00 (M–Zs)
Politikatudományok BA: 2024. szeptember 5. (csütörtök) 9:00–12.00
Politikatudományok MA: 2024. szeptember 5. (csütörtök) 12:45–13:30
Kriminológia MA: 2024. szeptember 5. (csütörtök) 14:15–15:45
Helye: ELTE ÁJK „B” épület (1053 Bp., Kecskeméti u. 10-12.)
Bővebben
Online jelentkezés (regisztráció határideje: 2024. augusztus 12.)

Program

Az Orientációs Napok (ON) célja, hogy megteremtse az elsőéves jogász, kriminológus és politológus hallgatók szakmai és közösségi integrációjának biztos alapjait.

Az első nap témája az ÁJK mint közösség. E nap a programjai azt célozzák, hogy a diákok egy nyitott, őszinte, befogadó közösség tagjaivá váljanak, ahol mindenki véleménye értékes és hozzájárul a közös döntésekhez. Egymás megismerésén túl az első nap programjai önismereti elemeket is tartalmaznak, és lehetőséget adnak az elvárások és kétségek megfogalmazására és megbeszélésre, választ keresve olyan alapvető kérdésekre, mint például, hogy mire számíthat egy diák az egyetemen és mire nem. Az első nap programjait az oktató- és diákmentorok vezetik.

A második nap témája az ÁJK mint tudásforrás. Ezen a napon plenáris és csoportos programokon találkoznak a diákok a különböző jogászi, kriminológus és politológus hivatásokkal, karrierutakkal, és olyan fontos szakmai kérdésekkel, amelyek a jogászi, kriminológusi és politológusként végzett munka társadalmi hatásainak sokrétűségét példázzák.

A záró nap a lehetőségekről szól. A nap programja az egyetemi intézmények és diákszervezetek bemutatkozása, a diákok interaktív programokon vehetnek részt, amelyeket a Karon működő tudományos diákkörök, szakkollégiumok, diákegyesületek, diákklubok és fontosabb kari szervezeti egységek szerveznek.

Programok
Részletes program (jogász nappali)
Részletes program (politológus)
Részletes program (kriminológus)

Néhány fontos technikai információ az Orientációs Napokról

1. Regisztráció időpontja: 2024. szeptember 2. hétfő 9.00. Nagyon fontos, hogy mindenki pontosan 9.00-ra érkezzen.

2. Regisztráció helyszíne: A jogász-, politológus- és kriminológushallgatók az ELTE ÁJK főépülete (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.) előtt csoportonként gyülekeznek, a csoport számával jelölt helyen. Ezt követően minden csoport a mentoraival együtt átmegy a csoport számára kijelölt terembe, ami a regisztráció helyszíne.

3. A regisztráció során osztjuk ki a gólyacsomagokat.

4. A kabátokat, táskákat stb. a regisztráció helyszíneként is szolgáló teremben lehet hagyni, mert a termeket zárni fogjuk, ha éppen nem használjuk.

5. Az Orientációs Napokon ebédet és uzsonnát biztosítunk, amelynek költségét a regisztrációs díj fedezi.

6. Mindenki hozzon magával megfelelő mennyiségű folyadékot.

7. Tekintettel arra, hogy valamennyi program a Karon és annak közelében lesz, szállásról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

8. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Dokumentumok
Adatkezelési tájékoztató
Biztonság
Házirend
Munkavédelmi oktatási anyag
Tűzvédelmi oktatási anyag
Zöld Egyetem – Új ivókutak az ÁJK-n
Társadalmi felelősségvállalás kurzus