Felvételi 2023

Felvételi 2024 – Tájékoztató rendezvények

2023.09.29.
Felvételi 2024 – Tájékoztató rendezvények
Az ELTE ÁJK képzései iránt érdeklődő felvételizők az alábbi eseményeken találkozhatnak a felvételivel, illetve az intézményünkkel kapcsolatos tájékoztatást szolgáló programjainkkal:

ELTEfeszt 2023

Október 13-án az ELTE immár 11. alkalommal szervezi meg egyetemi nyílt napját, ahol a továbbtanulás előtt álló fiatalok első kézből kaphatnak információt az Egyetem képzési kínálatáról, a nemzetközi programokról, a Hallgatói Önkormányzat munkájáról, valamint a sportlehetőségekről. Az épületben előadások, mintaórák és interaktív workshopok adnak ízelítőt az egyetemen folyó tudományos munkából, a kertben pedig az egyetemi élettel kapcsolatos, színes, szórakoztató szabadidős programok és nyereményjátékok közül lehet válogatni.

Az Állam- és Jogtudományi Kar programjai

Szülői fórum

Hogyan változik a felvételi eljárás? Mekkora értéke van egy ELTE-s diplomának? Milyen nemzetközi lehetőségeket kínál az ELTE?

Különböző kutatások alapján a felvételi előtt álló diákokra az egyik legnagyobb hatással a család véleménye van akkor, amikor kiválasztják azt a szakot és intézményt, ahol a felsőoktatásban eltöltött éveiket kívánják eltölteni. A fentiekben megfogalmazott kérdések minden bizonnyal elhangozhatnak a családi megbeszéléseken, így fontos, hogy a szülők is naprakész, hiteles információkkal rendelkezzenek a felvételi eljárásban bekövetkező változásokról vagy a Diplomás Pályakövetési Rendszerből kinyerhető tényekről.

2023. október 19-én, december 5-én és 2024. február 8-án, az Eötvös Loránd Tudományegyetem szülői tájékoztató fórumain szeretnénk lehetőséget biztosítani számukra, hogy szakértő munkatársaink segítségével minden olyan kérdésükre választ kapjanak, amelyek alapján gyermekeik részére a legjobb tanácsot adhatják életük egyik legfontosabb döntésénél.

Részletes program és regisztráció

Nyílt Nap

2023. november 22.

Részletek

24. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Az ELTE ÁJK is képviselteti magát a 2024. január 11–13. időpontban megrendezendő eseményen. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem standján az érdeklődők információkat kaphatnak a Kar által indítandó szakokról, a felvételi eljárás változásairól, a pontszámítás menetéről. Érdeklődhetnek a különböző képzéseink (jogász, politológus, kriminológus, igazságügyi igazgatás, illetve személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatás) részleteiről, az itt oktatott tantárgyakról, a hallgatói életről. Betekintést kaphatnak a Karon működő hallgatói szervezetek mindennapjaiba, a megpályázható ösztöndíjak és támogatások rendszerébe, az idegen nyelvi képzésekbe. Tájékozódhatnak az Erasmus program és a kiterjedt nemzetközi kapcsolataink által biztosított lehetőségekről.