Az ELTE Jessup Team története második legjobb eredményét érte el

2022.04.14.
Az ELTE Jessup Team története második legjobb eredményét érte el
Az ELTE Jessup Team a 2022. március 24-e és április 9-e között rendezett világdöntőn a legjobb 16 csapat közé bejutva (Octofinalist Team) története második legjobb eredményét érte el.

Az idei versenyen 641 egyetem csapata vett részt 92 országból. 160 csapat jutott ki a nemzetközi döntőre, a selejtezőn először a legjobb 94-be, majd újabb 4 kör után a legjobb 32-be jutott az ELTE csapata. A legjobb 8-ért folytatott versenyben a bírók szerint a Harvard alperesi oldala volt jobb, akik később a döntőt is megnyerték. 

A Valastyán Marcell (felperes), Bulla Bettina (felperes), Erményi György (alperes) és Hordós Alex (alperes) összetételű csapat megőrizte az ELTE Jessup Team helyét a legjobb csapatok mezőnyében. A csapat összevont felperesi és alperesi beadványa a 4. helyen végzett (Alona E. Evans Award 4th place), az alperesi beadványunk a 3. helyen végzett (Best Respondent Memorial 3rd place).

A csapat idei felkészítői dr. habil. Kajtár Gábor LL.M. (Cantab) docens és dr. Buda Zolta 2019-es Jessup világbajnok voltak. 

Nagyon köszönjük fantasztikus szponzorjainknak a támogatást, akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre, különösen fő támogatónknak, a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Irodának.

További szponzoraink: Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda, Allen & Overy Kádár Ügyvédi Iroda, Bittera, Kohlrusz & Tóth Ügyvédi Iroda, Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda, Oppenheim Ügyvédi Iroda, Igazságügyi Minisztérium és a Frank Ignác Alapítvány.