ÁJK Orientációs Napok 2017 (ÁJK ON)

ÁJK Orientációs Napok 2017 (ÁJK ON)
09/04 - 09/06

2017. szeptember 04. - 2017. szeptember 06.

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

09/04 - 09/06

2017. szeptember 04. - 2017. szeptember 06.

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


Gratulálunk, hogy felvettek!

Az Orientációs Napokon találkozol először azokkal a hallgatótársaiddal, akik körülvesznek majd az elkövetkező években. Az Orientációs Napok célja, hogy megismerd az ELTE ÁJK-t, amely egy nyitott, befogadó közösség, amit magadénak érezhetsz, és ahol kibontakozhatsz. Ezt erősítik az esti programok is, délutánonként/esténként játékok, vetélkedők és más szabadtéri programok is lesznek az egyetemen és a belvárosban, lehetőséget adva a napi élmények megbeszélésére és annak megünneplésére, hogy az ország első számú jogi karára nyertetek felvételt. 

Időpont: 2017. szeptember 4–6.
Beiratkozás:
2017. szeptember 6. (jogász, kriminológus hallgatók)
2017. szeptember 4–5. (politológus hallgatók)
Helyszín: 1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.

Online jelentkezés

Program

Az Orientációs Napok (ON) célja, hogy megteremtse az elsőéves jogász, kriminológus és politológus hallgatók szakmai és közösségi integrációjának biztos alapjait.

Az első nap témája az ÁJK mint közösség. E nap a programjai azt célozzák, hogy a diákok egy nyitott, őszinte, befogadó közösség tagjaivá váljanak, ahol mindenki véleménye értékes és hozzájárul a közös döntésekhez. Egymás megismerésén túl az első nap programjai önismereti elemeket is tartalmaznak, és lehetőséget adnak az elvárások és kétségek megfogalmazására és megbeszélésre, választ keresve olyan alapvető kérdésekre, mint például hogy mire számíthat egy diák az egyetemen és mire nem. Az első nap programjait a jogász csoportokban az oktató- és diákmentorok, a kriminológus és politológus csoportokban pedig szakértő trénerek vezetik.

A második nap témája az ÁJK mint tudásforrás. Ezen a napon plenáris és csoportos programokon találkoznak a diákok a különböző jogászi, kriminológus és politológus hivatásokkal, karrierutakkal, és olyan fontos szakmai kérdésekkel, amelyek a jogászi, kriminológusi és politológusként végzett munka társadalmi hatásainak sokrétűségét példázzák.

A záró nap a lehetőségekről szól. A nap programja az egyetemi intézmények és diákszervezetek bemutatkozása, a diákok interaktív programokon vehetnek részt, amelyeket a Karon működő tudományos diákkörök, szakkollégiumok, diákegyesületek, diákklubok és fontosabb kari szervezeti egységek szerveznek.

Részletes program (jogász)
Részletes program (kriminológia MA)
Részletes program (politikatudományok BA)
Részletes program (politikatudományi MA)

Néhány fontos technikai információ az Orientációs Napokról

1. Regisztráció időpontja: 2017. szeptember 4. hétfő 8.15. Nagyon fontos, hogy mindenki pontosan 8.15-re érkezzen.

2. Regisztráció helyszíne:

  • A jogászok az ELTE ÁJK főépületének (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.) aulájában csoportonként gyülekeznek, a csoport számával jelölt helyen. Ezután minden csoport a mentoraival együtt átmegy a csoport számára kijelölt terembe, ami a regisztráció helyszíne.
  • A politológusok az ELTE ÁJK főépületének (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.) I. számú tantermében („Somló Auditórium”, I. emelet 106.) gyülekeznek, ez lesz egyben a regisztráció helyszíne is.
  • A kriminológusok az ELTE ÁJK főépületének (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.) belső udvarában gyülekeznek, és ezt követően mennek át a regisztráció helyszínére.

3. A regisztráció során osztjuk ki a gólyacsomagokat.

4. A kabátokat, táskákat stb. a regisztráció helyszíneként is szolgáló teremben lehet hagyni, mert a termeket zárni fogjuk, ha éppen nem használjuk.

5. Az Orientációs Napokon ebédet és uzsonnát biztosítunk, melynek költségét a regisztrációs díj fedezi.

6. Mindenki hozzon magával megfelelő mennyiségű folyadékot.

7. Az esti programok során mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy vacsorázzon, de azt már saját magának kell fizetnie. Tekintettel arra, hogy valamennyi program a Karon és annak közelében lesz, szállásról szintén mindenkinek magának kell gondoskodnia.

8. Nagyon örülnénk, ha az első napi csapatépítő foglalkozásra – ha ez nem okoz nehézséget – a jó hangulat érdekében mindenki tudna hozni magával valamilyen, a többiekkel megosztható nassolnivalót.